Smakfull jule- og nyttårshilsen

 

Sorter: Hokkaido (rød), Tetukauto (grønn).

Ingredienser
2 dl. mascarpone.
1 dl. lettrømme.
Saft av lime og/eller sitron.
Litt salt.
3-4 ss rå, revet pepperrot.
1 fedd hvitløk.
Revet skall av lime.
1 ts grovknust rose-pepper.
Sukker etter behag.
Ovnsbakte gresskarbiter.

Slik gjør du
Bland alt i nevnte rekkefølge
Rør til smidig krem.
Bruk litt rose-pepper og limeskall til pynt.

Til roastbeaf
Kremen passer godt til roastbeef og en rå salat.
Gjerne med ovnsbakte gresskarskiver.
Velg et godt brød eller poteter til.

Til en fiskerett
Halvstek en form med  gresskarskiver i ovn.
Gi skiver av breiflabb en rask bruning i panne.
Etterstek i form i ovn, 2ooºC, til alt er passe.
Server med mascarponekremen og blandet salat.
Hvis poteter – prøv Hasselbacks.

Av hustellærer Inger Johanne Ulfeng.

Share