Inger Johannes gresskarsuppe

Oppskrift for 4 personer: 

½ dl olivenolje

6-8 sjalottløk

¼ - ½ ss. karry (karry pasta)

Dette stekes gyllent .

 

2 fedd hvitløk

Hakket chili eller chili-saus

Ca. 1,5 kg  godt modent  gresskar i store biter, Hokkaido gir best resultat.

Kok sammen i ca. 5 minuter

 

Saft av 1 sitron (eller lime)

¼  flaske hvitvin (tørr) eller eplemost.

1 – 1 ¼  l. hønsebuljong (vann + buljongekstrakt)

1/3  l. kremfløte

 

Smak til med salt, pepper, event. mer chili

 

Ferdig kokt på ½ time

Kjør suppa glatt med stavmikser

 

Kok opp før servering – pynt med scampi eller reker, tynne ringer av rå purre, og 1 skje rømme.

Tilsett gjerne et par dråper trøffelolje eller gresskarkjerneolje.

 

Som velsmakende følge – valnøt brød eller annet nystekt kuvertbrød .

 

God appetitt !

Share