Gresskar-pizza som i Sydney

Deig
2 dl vann
3 dl SPELT mel 1/4 pakke gjær – litt salt
1 ss olje.

Fyll – tomatsaus
1 boks hermetiske tomater
1 hakket løk – litt olje til bruning
salt, pepper, hvitløk, chili.

Gresskar-krem
2 dl fin gresskarmos (gjerne Hokkaido eller Queensland Blue)
1-2 ss creme fraiche
1 ss sitronsaft, salt og pepper.

Annet fyll
Brunede gresskar-båter.
Oppdelt grillet kylling eller ferdig stelt kylling filet.
Frisk eller frossen spinat.
Revet cheddarost.

Deigen arbeides lite - skal være løs.
Heves før den legges så tynt som mulig på plate med bakepapir.

Deretter tomatsaus rørt sammen med brunet løk, tomatpuree og smakt til ganske skarpt.
Over dette legges spinat, gresskar-krem og kylling jevnt fordelt. Gresskar krem i jevne dotter og fylles ut med gresskar-biter, brunet og rett fra panna.

Legg noe av cheddarosten inne i pizzaen, bruk bare litt på toppen. Da kommer fargene fint fram.

Har du pizzafunksjon på stekeovnen blir resultatet nydelig.

Vanlig temperatur ca. 200 grader.
Steketid ca. ½ time avhengig av tykkelsen.

Share