Gnocchi med gresskar

Ingredienser
200 gram finraspet gresskar, Hokkaido, Rouge vif, Qweensland Blue, Blue, Green og Orange Hubbard.
Brukes gresskar med tynt rødt skall, kan skallet raspes med.
1 egg.
100 gram grynmel (bygg).
100 gram finmalt spelt.
¼ ts. salt.
Litt pepper.
Olivenolje.
Salvieblad.

Rør sammen gresskar, egg, salt og pepper og kna inn melet til jevn masse.
Lag prøvebolle før alt melet tilsettes. Bollene må henge sammen, men blir for tunge med for mye mel.
Lag bollene små som romslige teskjeer. De utvider seg ved koking.
Legg bollene direkte i kokende saltet vann.
Koketid ca. 5 min., størrelsen er avgjørende.
Ved anretning lar en vannet renne av og server med god olivenolje dryppet over.
Stekte salvieblad over gir en flott smak.
Salviebladene stekes i panne med olivenolje bare en kort stund, før de legges på toppen av bollene på fatet.

 

Share