Gresskarmos som tilbehør

 

De fleste sorter kan brukes,best er sorter med lite trevler og dermed moser godt.
Gode sorter til mos er Hokkaido, Qweensland Blue, Muscat (Early Butternut),  Rouge Vif d`Etagne.

Tillaging av gresskar-mosen
Gresskaret klyves, skrelles, renses og skjæres opp i biter.
Bitene kokes med litt vann under lokk til det er mørt.
Slå av vannet og mos med potetmoser.

Gresskar kan også bakes i ovn før mosing. Da må det i langpanne og dekkes med folie. Temperatur 180 grader – til mørt – avhengig av bitenes storrelse . NB. Se opp for farlig damp.

Mosen kan brukes straks eller fryses og nyttes hele året.
Da avkjøles den moste massen og fylles i plastposer. Klapp posen  flat og press ut luften.
Dette gir rask innfrysing , tar liten plass og er lett å tine.

Mosen kan også nyttes til spedbarnmat. De flate pakkene kan knekkes slik at en tar ut små porsjoner for tining.

Mosen som tas fra fryser halv- eller heltines, alt etter hva den skal brukes til.


 

Share