Lasagne i gresskar

Ingredienser
Stor Golden Hubbard (4-5 kg) – deles langsetter.
1 boks kastanjepure´ (ca.450 gram).
½ pakke frosset spinat  eller kruspersille.
½ pakke lasagne-plater  (finnes også i glutenfri).
2 pakker pinje-kjerner.
Tykk hvit saus av ½ liter melk/fløteblanding, eller
     1 boks kokosmelk jevnet med rismel.
¾ kg karbonadedeig – + ½ boks hermetisk tomat..
2 løk finhakkes og 1rød paprika hakkes.
Salt, pepper, hvitløk, ramsløk-pesto.

Slik gjør du
Rens gresskaret for frø.
Dryss ½ t.s. salt, dekk med folie.
Gresskarhalvdelene stekes i ovn, 200ºC ca. ½ time.
Forbered fyll:
Lag hvit saus. Den må ikke flyte utover.
Stek løken sammen med karbonadedeigen, tilsett tomat.
Smak til med salt, krydder – kok i 5 minutter.
Bruk jevner hvis det blir for tynt.
Kok opp lasagneplater som anvist på pakka rett før montering.
Kastanjepuré skjæres i tynne skiver.
Fordel alt lagvis. Puré – hakket paprika – kjøtt – hvit saus – lasagneplater og spinat.Klapp det godt sammen.
Lag fyllet  som en høyde med kjøtt og hvit saus til slutt.
Dekk med pinje-kjerner.
Stekes ferdig ca. 200ºC- ca. 1/2 -3/4 time. (Ikke svi).
Anrett på fat – server med kokt broccoli, kokte poteter og revet parmesan på toppen.


Vegetar: Sløyf karbonade og det er en fin vegetarrett.

 

Share